Nants ingonyama bagithi Baba (Nadal 2015)

Greeting in English:

La Terra seguint la seva òrbita incansable, retorna cada any al punt de sortida. Aquest punt és totalment arbitrari, cada cultura te el seu; tanmateix nosaltres hem establert aquest punt inicial quan en el nostre hemisferi el dia comença a recuperar el terreny perdut a la nit, anunciant el retorn de la vida. Solsticis i equinoccis es succeeixen en un ritual que des de la nostre perspectiva sembla etern, però el qual només és un estadi més en el ritual de vida i mort d’estrelles d’una galàxia.

En aquest punt de balanç on celebrem els nou vinguts i enyorem qui ens ha deixat, es fa palès el pas del temps. Els nens es van fent grans i els grans anem envellint. La vida és com les pistes d’atletisme que cada quatre-cents metres tornes a estar al punt de sortida, però amb una volta més; i quan les teves forces s’esgoten deixes el testimoni al següent, de la mateixa manera que a tu te’l varen passar quan vas començar a córrer.

Pot semblar que la nostra existència es totalment banal. A la fi una vegada hagi desaparegut l’últim que ens va conèixer, la nostre existència haurà conclòs talment com era avanç que naixéssim. Les enciclopèdies són plenes de noms que no signifiquen res per ningú. Però no és cert, el nostre pas per la vida, el de cada un de nosaltres, condiciona el pas dels següents; no sols qui reben el testimoni de nosaltres, sinó la resta de generacions fins al final de la nostra espècie; com en les carreres de relleus el resultat no és fruit de qui passa amb el testimoni la meta sinó la suma del que ha fet cada relleu.

Així doncs desitjo que celebreu l’espectacle de la vida, i per la següent òrbita del nostre maltractat planeta pugueu viure en plenitud de les coses transcendents; i per la resta Hakuna Matata.

Aquest any he fet una cosa diferent com a postal (no m’atreveixo a qualificar-ho, excepte de molt 'temerari')(el que se sent per sota no són uns gats sinó l'acompanyament).


Bon Nadal i Bon Any  2016

Feliz Navidad y Prospero 2016
Buon Natale e Felice  Anno  Nuovo 2016

Merry Christmas and Happy New Year 2016

Frohe Weihnachten und ein gutes neues Jahr 2016

PD per treure l’ensurt de la postal us deixo la cançó que ha inspirat els primers paràgrafs

Comentaris

  1. Moltes gracies per la felicitació, el mateix et desitjo, amb salut i felicitat per tot l'any 2016.
    Aquest vídeo del rei LEON es molt bo, si l`hi has canviat la música ja amb diràs com.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No era la nadala patètica de dalt, el "cercle of life" no el puc tocar es només un link

      Elimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Era atòmica

Cicles Solar cicles vitals

Turisme, Il·lusió Global